تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۴ | دسته بندی : آشپزی
طرز تهیه حلوای مجلسی|طرز پخت حلوا مجلسی|طرز پخت حلوای مجلسی
برای طرز تهیه حلوای مجلسی این مطلب را تا انتها بخوانید
برای دیدن مزون مانتو برازنده ( آمن آمن دیزاین )
بر روی عکس زیر کلیک کنید و وارد مزون آمن شوید:
شماره همراه و واتساپ مقنعه برازنده و مزون مانتو برازنده : ۰۹۱۹۷۰۷۸۹۵۳
خرید اینترنتی مانتو مزونی
برای دیدن پیج اینستاگرام لباس های شیک ما بر روی عکس زیر کلیک کنید :
حلوا یکی از خوشمزه ترین دسرهای ما ایرانیان می باشد
که معمولا یا در ماه مبارک رمضان و یا در مراسم ختم این دسر تهیه می شود
می توانید با فراگیری این دسر خوشمزه خانواده و آشنایان را مهمان خود کنید !!
مواد لازم جهت تهیه حلوای مجلسی
آرد سفید، گندم یا سنگک ۲ پیمانه
روغن مایع ۱/۴ پیمانه
روغن جامد ۲ قاشق غذاخوری
پودر هل به میزان نیاز
مواد لازم جهت تهیه شهد حلوای مجلسی :
آب نصف پیمانه
گلاب نصف پیمانه
شکر ۱ و ۱/۲ پیمانه
زعفران به میزان نیاز
طرز تهیه حلوای مجلسی :
ابتدا آرد را الک کنید. سپس آن را با حرارت ملایم تفت دهید تا کمی تغییر رنگ پیدا کند
و بوی خامی آن گرفته شود. توجه داشته باشید که آرد پس از مخلوط شدن با روغن هم تفت داده می شود.
لذا، از تفت دادن بیش از اندازه آرد بپرهیزید. برای اطمینان از گلوله نشدن آرد، پس از تفت دادن ابتدایی، مجددا آرد را الک کنید.
وسط آرد را خالی کنید. هل، روغن مایع و روغن جامد را وسط آرد بریزید و شروع به مخلوط کردن آن ها کنید.
آرد را تا جایی که رنگ مطلوب حاصل شود تفت دهید.
طرز تهیه حلوای مجلسی :
در این مرحله شهد را آماده نمایید. ب
دین منظور باید آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید
تا ذرات شکر کاملا حل شوند.
در آخر زعفران و گلاب را اضافه کنید و شهد را از روی حرارت بردارید.
شهد حلوا را آرامآرام به آرد اضافه کنید و به خوبی مخلوط نمایید
تا شربت جذب آرد شود و اصطلاحا حلوا قوام آید.
پس از اینکه حلوا کمی خنک شد، آن را در ظرف مورد نظر سرو نمایید و به دلخواه تزیین کنید.
تزیین حلوای مجلسی و زعفرانی
طرز پخت حلوای مجلسی
برای تزیین حلوا، بادام پرک شده و یا خلال شده، خلال یا پودر پسته،
گردو خرد شده، پودر نارگیل و یا گلبرگ گل گزینه های مناسبی می باشند.
نکاتی که در هنگام طرز تهیه حلوای مجلسی باید به آن توجه داشت :
بهترین آرد مورد استفاده در تهیه حلوا آرد گندم، آرد سنگک،
آردهای غنی شده و آرد سبوسدار میباشند و در صورت استفاده از این آردها، حلوای مغذی تری بدست خواهد آمد
.نکته قابل توجه این است که این آردها نسبت به آرد سفید زمان بیشتری برای تفتدادن احتیاج دارند
و رنگ آرد سفید به مراتب زیباتر خواهد بود و دارای بافت لطیف تری میباشد.
همچنین آرد برنج و آرد نخودچی هم در تهیه حلوا های مختلف استفاده میشوند.
طرز تهیه حلوای مجلسی :
برای تهیه حلوای روشن تر میتوانید زمان تفتدادن آرد را کمتر کنید
و از مقدار زعفران بیشتری در تهیه حلوا استفاده کنید.
برای اطمینان از گلوله نشدن حلوا، آرد را یک مرتبه قبل از تفت دادن آرد و یک مرتبه بعد از تفت دادن،
الک کنید.بهتر آن است که آرد را به تنهایی تفت دهید و سپس به آن روغن را اضافه کنید
در این صورت تغییر رنگ آرد محسوس تر است.
همچنین به این نکته توجه داشته باشید که پس از افزودن روغن، آرد همچنان تفت داده می شود
و زیاد تفت دادن آرد باعث تیره شدن رنگ حلوا می شود. برای جلوگیری از تیره شدن رنگ حلوا میبایست
ابتدا یک قاشق از آرد را با کمی روغن مخلوط کنید.
با این روش تشخیص رنگ حلوا آسانتر می شود.
مدت زمان تفت دادن آرد را کاهش دهید و اگر تمایل به تیرهتر شدن حلوا داشتید
بعد از افزودن روعن حلوا را با روغن بیشتری تفت دهید.
نکته دیگر در مورد میزان شیرینی این دسر محبوب است.
زمانی که حلوا هنوز داغ است شیرینی آن بیشتر به نظر میرسد.
همچنین بهترین روش برای افزودن شیرینی به حلوا، درست کردن شهد است
و بهتر است از اضافه کردن شکر به تنهایی بپرهیزید.بهترین راه برای اضافه کردن زعفران و گلاب به حلوا این است
که به شهد اضافه شوند. اگر میزان شهد کم باشد،حلوا بافت منسجمی پیدا نخواهد کرد. نکته مهم در مورد شهد این است
که شهد باید با دمای گرم به حلوا اضافه شود. اگر شهد سرد باشد مخلوطکردن حلوا سخت می شود و انسجام کافی میسر نمی گردد.
طرز پخت حلوا مجلسی|طرز پخت حلوای مجلسی
برای تهیه شهد نیازی به قوام آمدن شهد نیست، حل شدن شکر در آب به تنهایی کفایت می کند.
اگر شهد را بیش از اندازه به حلوا اضافه کردید و حلوا شل شد، بهتر است حلوا را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
اگر شل بودن حلوا به دلیل اضافهکردن بیش از اندازه روغن بود، توصیه ستاره به شما این است که مقدار دیگری آرد اضافه کرده و آن را با حلوا تفت دهید.
بهتر است از قاشق چوبی برای هم زدن آرد و شربت استفاده کنید.
طرز تهیه حلوای مجلسی :
استفاده مناسب از میزان روغن و کره ارتباط مستقیمی با کیفیت حلوا دارد. اگر بیش از اندازه از روغن استفاده کنید،
روغن میبندد و کمتر از معمول استفاده کردن از روغن موجب ترک خوردن حلوا می شود.
روغن جامد به خوب سرخ شدن آرد و پوک شدن آن کمک میکند. کره طعم مطلوبی به حلوا میدهد و روغن مایع برای براق شدن حلوا استفاده می شود.
برای تهیه حلوا به خصوص در فصل سرد روغن جامد به تنهایی گزینه مناسبی نمیباشد،
چون استفاده از روغن جامد باعث سفت شدن حلوا و ظاهر و مزه بد آن خواهد شد.
برای تهیه حلوا برای صد نفر، از ۱۰ پیمانه آرد استفاده نمایید.
نکته آخر این که، برای تزیین حلوا، اجازه دهید حلوا کمی خنک شود چراکه حلوای گرم به خوبی فرم نخواهد گرفت.
برای دیدن مطالب زیر رو آنها کلیک کنید :
تزیین سالاد الویه جدید|جدیدترین تزیین سالاد الویه جدید
پاسخ دهید